Sinoć je Hrvatska zakazala protiv Finske na Rujevici. Teoretski, svi su scenariji mogući, no o realnostima prosudite sami. Naime, ako i ispadne iz utrke za Rusiju, najvećim dijelom reprezentacija je kriva sama sebi.

Nakon sramotnog remija protiv Finske (1:1) Hrvatskoj treba čudo, odnosno pobjeda protiv Ukrajine i da Kosovo ostane neporaženo na gostovanju kod vodećeg Islanda kako bi izborili izravan plasman.

Čak ni remi u Ukrajini, kako trenutno stoje stvari u ostalim skupinama, ne garantira plasman u dodatne kvalifikacije. Naime, Hrvatska može biti najgora drugoplasirana reprezentacija i tako ostati bez dodatnih kvalifikacija.

Trenutno ljestvicu najboljih drugoplasiranih predvode Portugal s 15 bodova i Italija sa 14. Danska i Sjeverna Irska imaju po 13, a Wales, Hrvatska i Škotska po 11 bodova. Švedska ima 10, a BiH osam bodova.

Hrvatska će biti najgora drugoplasirana ako remijem osvoji drugo mjesto i tako u međusobnom okršaju izbaci gol-razlikom Ukrajinu, a BiH protiv Belgije i Estonije osvoji četiri boda. Iz te skupine, ako BiH ne prođe, bolja od Hrvatske pobjedama protiv Cipra i Gibraltara bila bi i Grčka.

Dnevnik.ba