Hrvatski vratar Dante Stipica proživio je pravu životnu kalvariju. Prije tri tjedna doživio je tešku ozljedu na treningu svog Pogona iz Szczezina, zbog koje umalo ostao paraliziran.

O svemu je progovorio u emotivnoj poruci na službenom Instagram profilu:

"Moji dragi prijatelji, puno vam hvala na porukama i podršci tijekom mog oporavka. Prije tri tjedna, za vrijeme treninga, nakon neobjašnjivog skoka suigrača na moj vrat, skoro sam ostao paraliziran, a moj život kakav sam dotad poznavao, umalo se završio, Bog me spasio.

Nakon 20 dana intezivne terapije, napornog rada našeg liječničkog tima, oporavak ide u dobrom smjeru. Ne mogu dočekati povratak i ponovno s vama slaviti pobjede", poručio je 32-godšnji Hrvat.

U karijeri je nosio dres Hajduka, a svima je nažalost ostao u pamćenju po primljenom pogotku gotovo s centra igrališta u play-offu Europske lige protiv Evertona na Poljudu.

Poslije tog kiksa nije još dugo branio u Hajduku, a po isteku ugovora preselio je u bugarski CSKA iz Sofije. Ondje se zadržao tek godinu dana, a onda je stigao poziv iz Poljske. Potpisao je za Pogon i tamo brani već četvrtonu sezonu...