Hrabri i veoma dobro organizirani Albanci upisali su povijesnu pobjedu, Rumunji su prokockali šansu biti među najboljima iz „Trećeg svijeta“, a Francuzi i Švicarci su (očekivano) podijelili bodove, makar je moglo biti i drugačije da Payet nije uzdrmao gredu piše Bljesak.info

Orlovi kasno lete

Albanija je muški odigrala ovaj turnir, pitanje je sada što bi bilo da najiskusniji i najutjecajniji igrač Albanije, Lorik Cana, nije zaradio onaj crveni u duelu protiv Švicarske i što bi bilo da Orlovi nisu poklekli u samom finišu utakmice protiv domaćina Francuske.

No, ako ništa, Albanci su učinili svoj narod ponosnim, njihova radost je neopisiva, a još jedan narod im ima zahvaliti – Hrvati, jer je sada potrebno da samo još jedna reprezentacija zauzme treće mjesto u svojoj grupi sa tri osvojena boda – i Hrvatska ide dalje bez obzira na eventualni poraz od Španjolske! Naravno, nisu samo Hrvati ti kojima će eventualno odgovarati ova pobjeda Albanaca, ali nas u ovom trenutku to oko Hrvata najviše interesira.

Noć poderanih dresova

I dok je na utakmici Rumunjske i Albanije sve frcalo, nešto mirnije bilo je u utakmici domaćih i susjeda iz Švicarske. „Nula“ je odgovarala i jednima i drugima pa, iako ne možemo govoriti o dosadnoj utakmici, na kraju i bješe nula!

Na klraju krajeva, više poderanih dresova na jednoj utakmici ne vidjesmo nikada, a pošto su se darlai isključivo Švicarski dresovi to može značiti samo dvije stvari – ili Francuzi nisu odavno kidali nokte ili je proizvođač švicarskog dresa napravio „ćat“ dresove. Ili, pak, oboje!

Francuska je na teren izašla u donekle izmiješanom sastavu, samo da bismo zaključili kako u njihovoj igri i dalje ništa nije šampionski – i kako im je trenutno jedini ekstra raspoloženi igrač Dimitri Payet, te kako Švicarcima praktično samo nedostaje malo više koncentracije i klasni napadač da bi bili strah i trepet svima.

Svejedno, Francuzi kao prvoplasirani i Švicarci kao drugoplasirani idu dalje iz skupine A, dok se Albanci nadaju da će neke reprezentacije ozbiljno posrnuti i da će oni ipak dalje kao jedna od najboljih trećeplasiranih reprezentacija.

Danas su na rasporedu utakmice zadnjeg kola u skupini B, obje utakmice se igraju u isto vrijeme, od 21 sat.

Slovačka – Engleska

Sve je jasno – Slovaci ne smiju izgubiti od Engleza, inače padaju u ralje gdje više ne ovise o sebi. Ako dobiju Engleze – prvi su! Ako neriješe, onda je moguće da će ih pobjedom protiv Rusije preteći Wales. Ipak, onda bi Slovaci sa četiri boda ipak imali šanse biti među najboljim trećeplasiranim reprezentacijama.

Englezi se, također, ne žele kockati, poraz od Slovačke bi ih gurnuo na drugo mjesto, čak i na treče, ako Wales ovamo pobijedi, pa bi imali možda lošiji ždrijeb, no tko zna koga sve Hodgson ima u glavi i kako će se to namjestiti. Uglavnom, kad bi Otočane pitali, pobjeda Engleske i Walesa bila bi najbolje rješenje. Onda bi dalje išli samo oni. I možda Slovaci ako im se poklopi.

Bit će zanimljivo vidjeti u kakvom sastavu će izaći Englezi, hoće li Roy H. opet dati šansu svojoj izvornoj postavi sa Harry Kaneom u napadu, Sterlingom i Lallanom iza, ili će ipak odlučiti razigrati Vardyja i Sturridgea prije osmine finala. Slovaci izlaze u najjačem mogućem sastavu, to nije upitno.

Wales – Rusija

Jedno od najugodnijih iznenađenja Eura, Velšani predvođeni Baleom i Ramseyem pokušat će, ako ništa, ostati neporaženi protiv Rusa. I Rusi su i dalje u igri, jer bi pobjedom nad Walesom i trijumfom Engleske nad Slovačkom oni išli dalje kao drugoplasirani!

Njihov izbornik Leonid Sluckij se nada kako će njegove trupe nkonačno odigrati kako inače znaju i umiju i kako će konačno Kokorin, Dzyuba i ostali učiniti nešto konkretnije na travnjaku. Wales očekujem u nešto zatvorenijoj varijanti, s puno borbe na svim dijelovima terena i brzim transformacijama koje bi mogle uništiti sporu i staru rusku obranu.

No, kako je u ovoj grupi sve otvoreno, tako je za očekivati i neka taktička iznenađenja i bacanje na glavu u trenucima kad ti ne preostaje ništa drugo. (bljesak.info)