Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je treće izdanje Uefine Lige nacija pobjedom u finalu odigranom pred 40.000 gledatelja na stadionu Feijenoord 'De Kuip' u Rotterdamu, do koje su Španjolci stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-4), jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka.

Hrvatska je najbolju priliku za pogodak u osnovnom dijelu utakmice imala u 51. minuti, kad je Josip Juranović sa desetak metara iskosa desno poslao loptu pokraj suprotne vratnice, dok su Španjolci najbolju priliku imali u 84. minuti, kad je Fatijev udarac s osam metara na gol-crti blokirao Ivan Perišić.

U produžetku su Španjolci bili opasnija momčad, ali nijedan njihov udarac nije išao unutar okvira pa je odluka o pobjedniku ostavljena za raspucavanje udarcima s 11 metara.

Nikola Vlašić, Marcelo Brozović, Luka Modrić bili su precizni izvođači u prve tri serije, ali je udarac Lovre Majera u četvrtoj seriji obranio Simon. Ivan Perišić je pogodio u petoj seriji i ostavio Hrvatsku "na životu". Joselu, Rodri, Mikel Merino, Marco Asensio bili su precizni za Španjolce, ali je u petoj seriji Aymeric Laporte pogodio gredu,

U šestoj seriji Simon je obranio udarac Brune Petkovića, a drugu meč-loptu za Španjolsku iskoristio je Dani Carvajal i tako donio trofej Španjolcima koji su se pridružili Portugalu i Francuskoj kao osvajači Lige nacija, prenosi Hina.

Prema procjenama, Hrvatsku je bodrilo 25 tisuća navijača, a možda i više, a oduševili su i španjolsku "Marcu" koja piše kako su ''Hrvati užarili ulice Rotterdama''.

Dopisnik španjolske Marce Miguel Angel Lara na ovaj način je započeo javljanje iz Nizozemske.

- Dobra večer s De Kuipa. Zapravo, s Maksimira. Dragi čitatelji, ovdje je atmosfera kao da smo na gostovanju u Hrvatskoj. Sve je puno Hrvata.

Njegov kolega nastavio je u istom tonu.

- Majko mila, ovo je kao da se igra u Zagrebu! Lara vas je maloprije upozorio, ali ja moram ponoviti da svuda oko nas vidim samo hrvatske dresove. Kao da smo u moru kockica!

Podršku navijača na svojoj koži osjetio je i Luka Modrić, za kojeg su navijači u desetoj minuti posebnom pjesmom zatražili ostanak u dresu reprezentacije.

Tribinama roterdamskog De Kuipa zaorila je pjesma Mate Miše Kovača, Poljubi zemlju. Slavni stihovi koji glase: "Ostani tu, tu je tvoja mati, ostani tu, gdje će sunce sjati…" zaorili su se tribinama, sve s ciljem da se prenese poruka za hrvatskog kapetana Luku Modrića.