Jutros je došlo do teške prometne nesreće na autocesti A6. Poginula su dva radnika Hrvatskih autocesta (HAC), na koje je naletio kamion.

Kako je priopćio HAC, prometna se dogodila jutros iza 9 sati na autocesti A6 između tunela Podvugleš i Čardak u smjeru Zagreba. Dva radnika djelatnika  Hrvatskih autocesta stradali su obavljajući svoj posao, stoji u priopćenju.

Pripremali su ophodarsko vozilo za odlazak, a tad je naletio kamion

Prometna nesreća dogodila se po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije.  Na žalost, tada je na radnike i ophodarsko naletilo teretno vozilao. Ophodarsko vozilo bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno, objavio je HAC.

Točan uzrok nesreće znat će se po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave, stoji u priopćenju.

HAC u priopćenju apelira na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti.  Ponavljaju da su brzina, umor i nepažnja najčešći  uzroci prometnih nesreća.

"Mislite na svoje bližnje, ali i na bližnje drugih vozača kao i radnika"

"Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju autocesta", stoji u priopćenju HAC-a, koji moli za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji naših djelatnika kao i za našu tvrtku.

HAC je u priopćenju izrazio duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, a obiteljima djelatnika izražavamo sućut.

Promet u prekidu, preusmjeren je

Promet na ovom dijelu autoceste u smjeru Zagreba je u prekidu i to između čvora Ravna Gora i Vrbovsko te se preusmjerava na obilazni pravac: čvor Ravna Gora (A6) - Ž5034 - D42 - čvor Vrbovsko (A6).

Index.hr