Nakon što su u 2015. godini osigurali plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj, Vatreni su pripreme za svoje deveto veliko natjecanje započeli reprezentativnim tjednom u kojemu će snage odmjeriti protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti.

Susret s Izraelcima bit će jubilarni deseti nastup Hrvatske na Gradskom vrtu, a uz toplu dobrodošlicu i odličnu atmosferu hrvatski su nogometaši na tom stadionu uživali i u dobrim rezultatima. Naime, u Osijeku još nikada nisu poraženi.

Osim toga, Izraelci će se u srijedu pridružiti Slovencima na vrhu popisa najčešćih suparnika Hrvatske nakon osamostaljenja. Bit će im to već deveti međusobni dvoboj, pri čemu Hrvatska ima sedam pobjeda, a tek je jedan dvoboj završio neriješeno.

"Ove dvije utakmice ulazak su u finalne pripreme za EP i moramo si napraviti natjecateljski podražaj, postaviti igračima zahtjeve da bismo saznali kako možemo funkcionirati u Francuskoj. Za Osijek me vežu lijepe uspomene, rado dolazim, a hrvatska reprezentacija uvijek je srdačno primljena. Igračima nije nikakav problem doći u Osijek, tu ih uvijek čeka poticajna atmosfera i oni će znati uzvratiti dobrom igrom", najavio je hrvatski izbornik Ante Čačić uoči utakmice.

Navijači će protiv Izraela po prvi puta moći vidjeti najbolje hrvatske nogometaše u novim dresovima, u kojima će nastupati na europskoj smotri. Reakcije na dresove vrlo su pozitivne.

"Veseli me što u Osijeku igramo u novim dresovima, tamo se hrvatska reprezentacija dočekuje s posebnom toplinom. Vjerujem da ćemo na to odgovoriti na najbolji mogući način i prezentirati svoju kvalitetu, a rezultat je uvijek u prvom planu i moramo mu se podrediti", naglasio je Čačić.

Hrvatska će u Osijeku nastupiti bez ozlijeđenog Marka Pjace, koji je u derbiju s Hajdukom ozlijedio rame i morao na operaciju, kao i bez Ivana Rakitića, kojemu je u dvoboju s Villarrealom stradao list desne noge.

Izraelci su u Lijepu našu doputovali pod vodstvom privremenog izbornika Alona Hazana, a među pozvanima je i legendarni Yossi Benayoun. Osječki gosti neće nastupiti na Europskom prvenstvu te slažu momčad za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a planove im djelomično kvare ozljede dvojice ponajboljih igrača, Erana Zahavija i Liora Rafaelova.

"Hrvatska je svakome veliki motiv. Izraelcima su se neki igrači ozlijedili, dosta su mijenjali, ali bit će nam dovoljno kvalitetan podražaj. Učinit će se sve kako bi postigli dobar rezultat u Osijeku. Gledao sam neke njihove utakmice, znamo njihove igrače i oni su dobri u sredini terena i napadu, a malo slabiji u zadnjoj liniji. No, tehnički su dotjerana momčad koja može učiniti utakmicu zanimljivom", sažeo je hrvatski izbornik.

Utakmica Hrvatske i Izraela u Gradskom vrtu počinje u 18:00 sati.