HRVATSKA - BAHREIN 28:18

HRVATSKA: Pešić (5), Šego (12); Marić 4, Duvnjak 1, Horvat 8 (1), Šarac 1, Karačić, Štrlek 1, Čupić 2, Musa, Mamić 2, Šebetić 1, Brozović, Mandić 3, Jaganjac 1, Martinović 4. Izbornik Lino Červar

BAHREIN: Mohamed (14), Alshuwaik; Eid, A. Merza 1, Quambar, Abdulredha, M. Merza 1, Fadhul, A. Hussain, Almaquabi, Mahfood, Alsalatna 1, Alfardan, Saad 3, M. Ahmed 6 (2), Alsayyad 6. Izbornik Halldor Sigfusson

-----------------------------------------------------------------------------------

Odrađeno. Tradicionalno neugodni Bahrein je srušen i Hrvatska je pobjedom otvorila drugi krug SP u Egiptu. Bila je to velika razlika u kvaliteti u kojoj Bahrein nije mogao imati pravu priliku. Ne treba nam to biti nikakvo mjerilo ničega, još čekamo pravu utakmicu, pa neka to bude protiv Danske – recimo.

Počeli smo u 6-0, i taj početak bio je ključan za mirnu utakmicu. Musa i Mamić u sredini, Šebetić s jedne, Duvnjak s druge strane i na vratima od početka Marin Šego koji je u samom startu sa 5 obrana u nizu razoružao Bahrein i dao nam da igramo mirno. Napalili smo se na Bahrein svjesni da u prvom krugu nismo pokazali baš puno, ali Bahrein je bio preslab za tu vrtu nabrijavanja, pa isto očekujemo protiv jačih protivnika, piše Jutarnji list.

Napad je na početku koristio dobru obranu i da nam bez veze nisu ispale iz ruke dvije kontre, bilo bi još i bolje. Pa se kasnije na to dodalo nešto promašenih zicera Horvata i Štrleka tako da smo malo ipak usporili.

Duvnjak je brzo zaslužio slobodno, a u 14. minuti an terenu se prvi puta pojavio Igor Karačić. Igrao je rutinerski, bez rizika, dvaput pogodio marića u pluća, ali i bitno usporio našu vanjsku liniju koja općeniti nije brza, pa smo malo izgubili ritam. Pa su počela bezvezna ispucavanja da bi se napad završio, koja su kažnjena izbacivanjima na klupu i ljutnjom izbornika Červara. No, tako spori, nismo mogli bolje.Vratar Katara Mohamed je počeo braniti, nešto su Bahreinci lako zabili, tako da su samo sa minus 5 išli na odmor, a trebalo je biti barem duplo više.

Najveća opasnost za ne igrače bio je snažni Alsalatna koji je poput ralice išao u kontru, pa je prvo pogodio Mandića, potom Musu. Rušio je naše obrambene igrače kao kegle, u drugom dijelu i Horvata, ali su francuske sutkinje na sreću vidjele probijanja.

Nije bilo pravog ritma, makar ga je obrana u početku izgradila, pa se Bahrein držao solidno, makar na terenu nije izgledao baš tako. Realno, bio je to naš najslabiji protivnik dosad na ovom SP. Červar je obranu ojačao Mandićem i tu je dodatno dobio na čvrstini, jer Mandić je očito željan minuta koje u Aleksandriji nije dobio. Prvo je zamijenio Duvnjaka u obrani, odigrao skupa sa Štrlekom, a onda zaslužio i napadačke minute i dobro ga je bilo vidjeti da je u staroj formi.

Vrlo sličan ritam smo imali i u drugom dijelu utakmice. Nije bilo gasa niti u jednom trenutku. Dosta bi problema u napadu bilo vidljivo da nije bilo lakog Martinovića koji je probijao bahreinsku obranu s vanjskih pozicija. Igrali smo da se ne umorimo, no to je bilo toliko sporo da su Bahreinci bez problema mogli biti ravnopravni, pa čak i dočekati pokoju kontru.

Sredinom nastavka ponovo je ušao Karačić, otišao na glavu u jednoj akciji, ali nije pogodio. Bio je bitno agilniji nego u prvom dijelu u kojem se osjetio strah nakon ozljede. To je dobar znak.

Prodali su nam dva sjajna cepelina Bahreinci i zaslužili bi pljesak da dvorana nije bila prazna. Igrali su korektno za svoje mogućnosti došli nam i na -4 u 52. minuti, što je za njih realno bilo više nego dobro.

No, nisu izdržali, pali su u finišu i razlika je narasla na 8, nakon čega je Sigfusson ipak time outom želio spriječiti totalni raspad sustava. Nije uspio, Hrvatska je došla na +10, a ako mu je za utjehu to na najmanji poraz Bahreina od Hrvatske u tri dosadašnje utakmice. Nakon -12, -11, sada su na -10. Napreduju.

-----------------------------------------------------------------------------------


REZULTATI 1. KOLA,

SKUPINA II:

Argentina - Japan  28-24

HRVATSKA - Bahrein 28-18

Kasnije igraju:

Danska - Katar

TABLICA:

1 HRVATSKA  3  2 1 0  83-71  5

2 Danska    2  2 0 0  65-40  4

3 Argentina 3  2 0 1  72-76  4

4 Katar     2  1 0 1  55-55  2

5 Japan     3  0 1 2  82-88  1

6 Bahrein   3  0 0 3  59-86  0