U susretu 1. kola C skupine Europskog nogometnog U-21 prvenstva koje se održava u Italiji i San Marinu, mlada hrvatska reprezentacija je izgubila od Rumunjske sa 1-4 i tako bitno umanjila izglede za plasman u polufinale EP-a, a time i na olimpijske igre u Tokiju 2020.

Golove za Rumunjsku zabili su George Puscas (11-11m), Ianis Hagi (14), Tudor Baluta (66) i Adrian Petre (90+2), dok je pogodak za hrvatsku reprezentaciju zabio Nikola Vlašić (18).

Mlada hrvatska reprezentacija je nakon 15 godina ponovno stigla do europskog U-21 prvenstva. U dosadašnja dva pokušaja nije prošla skupinu, no ovoga puta hrvatska vrsta je stigla na EP s velikim ambicijama, javlja Hina.

Glavni cilj hrvatske mlade vrste je plasman na olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, što nije uspjelo niti jednoj nogometnoj generaciji, a vizu za Japan automatski donosi polufinale.

Nažalost, nakon poraza od Rumunjske, Gračanovu vrstu čekaju Francuska i Engleska i izgledi za osvajanje prvog mjesta koje vodi u polufinale sada su svedeni na minimum.

U drugom susretu iz ove skupine u 21.00 sati u Ceseni sastaju se Francuska i Engleska.

Mladi hrvatski nogometaši će u 2. kolu 21. lipnja odmjeriti snage protiv Francuske, a u susretu posljednjeg kola u skupini, 24. lipnja igrat će protiv Engleske.

Plasman u polufinale, koje osigurava vizu za olimpijske igre u Tokiju 2022. godine, osigurat će pobjednici skupina, te najbolje drugoplasirana reprezentacija iz tri skupine, javila je Hina.