Hrvatska nogometna reprezentacija nije najbolje otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Vatreni su na praznom Maksimiru odigrali neriješeno 1:1 protiv Turske.

Za Hrvatsku je pogodio Ivan Rakitić iz kaznenog udarca, dok je remi Turcima donio Hakan Calhanoglu.

Turci su bolje ušli u utakmicu i već u 2. minuti imali veliku priliku preko Mora, ali na sreću njegov udarac ne ide u okvir Kalinićeva gola. Četiri minute kasnije zaprijetio je i Yokusu glavom, no lopta ide preko gola.

U nastavku se probudila i Hrvatska te imala tri velike prilike iz kojih čak tri puta trese gredu turskog gola.

Najprije u 10. minuti Mandžukić, nakon ubačaja Vrsaljka, pogađa okvir Babacanova gola, a u nastavku Pjaca sa pet metara šalje loptu preko gola.

Nakon toga i Pjaca je glavom zatresao okvir gola poslije ubačaja Perišića, a u 33. minuti  Perišić kompletira hat-trick hrvatskih greda.

No, u 43. minuti na scenu stupaju hrvatski čarobnjaci iz veznog reda. Luka Modrić je iznudio kazneni udarac, a Ivan Rakitić rutinski matira turskog vratara.

Ipak, Turska poravnava rezultat u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena i to iz slobodnog udarca. Calhanoglu je izveo prekid, a lopta pogađa Perišića u živom zidu i vara Kalinića.

U drugom poluvremenu viđena je dosta tvrđa i zatvorenija igra. Hrvati su imali veći posjed lopte, ali nisu mogli probiti organiziranu obranu Turske.

Tek u 75. minuti Vatreni dolaze do velike prilike. Ćorluka je sjajno ubacio u kazneni prostor Turaka, a Pjaca iz naleta snažno glavom puca ravno u Babacana.

U drugoj minuti sudačke nadoknade nova velika prilika za izabranike Ante Čačića, no udarac Milana Badelja brani sjajni Babacan.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao te su Hrvatska i Turska podijelili bodove na startu kvalifikacija.

Zanimljivo, i ostale dvije utakmice skupine I, one Ukrajine i Islanda, te Finske i Kosova su završile istim rezultatom, 1:1.

prvi.tv