Domagoj Vida  Danijel Subašić Andrej Kramarić i Ante Rebić Luka Modrić Andrej Kramarić ( Hrvatska - Rusija Luka Modrić Čerišev  Hrvatska - Rusija Hrvatska reprezentacija Šime Vrsaljko Ivan Perišić Luka Modrić Ivan Perišić Luka Modrić Andrej Kramarić Mario Mandžukić i Andrej Kramarić Andrej Kramarić Ivan Rakitić Danijel Subašić

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji, drugo u svojoj povijesti, nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:3) slavila protiv domaćina u četvrtfinalnom susretu!

Regularni dio utakmice završio je rezultatom 1:1, u produžetku je Hrvatska povela s 2:1 pogotkom Domagoja Vide, no pet minuta prije kraja poravnao je Fernandes.

Podsjetimo, generacija '98 osvojila je brončanu medalju u Francuskoj, nakon što je u polufinalu poražena od domaćina s 2:1, a potom je istim rezultatom pobijedila Nizozemsku u utakmici za treće mjesto. Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Engleske, koja je u ranijem dvoboju s 2:0 slavila protiv Švedske. U drugom polufinalu sastaju se Francuska i Belgija.