Svi glavni cestovni granični prijelazi su zakrčeni danas oko 13 sati. Na nekim prijelazima čeka se i po više od dva sata, a kolone su kilometarske. Iz PU zagrebačke potvrdili su da je do gužvi došlo zbog nadolazećih blagdana te da se ne radi o padu sustava.

HAK je objavio izvješće u vezi stanja na graničnim prijelazima, prenosimo ga u cijelosti.

"Pojačan je promet na svim glavnim cestovnim pravcima, autocestama A3 Bregana-Lipovac, A2 Zagreb-Macelj, A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, na gradskim prometnicama i obilaznicama te graničnim prijelazima na ulasku u zemlju iz smjera Slovenije i izlasku prema Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Zbog pojačanog priljeva vozila prema granicama i graničnih kontrola moguća su duža čekanja pa za državljane Europske unije preporučujemo korištenje manjih graničnih prijelaza", piše na stranicama HAK-a.

Na granici s BiH nema čekanja na ulazu u Hrvatsku, ali su ogromne kolone na izlazu. Na nekim prijelazima čeka se i po više od dva sata. Slično je stanje i na prijelazima sa Srbijom.

Na graničnim prijelazima Bregana, Jurovski Brod i Pasjak čeka se preko dva sata, dok se na Maclju čeka do 30 minuta, javlja HAK.