HRVATSKA je izbacila Grčku (4.1, 0:0) u play-offu za Svjetsko prvenstvo i plasirala se među 32 reprezentacije koje ćemo sljedećeg ljeta gledati u Rusiji.
 
Na ždrijebu 1. prosinca u Moskvi Hrvatska će biti u drugom ili u trećem potu. Za Dalićeve izabranike bilo bi sjajno kada bi se uspjeli probiti do drugog pota jer bi tako izbjegli nekoliko težih suparnika.
 
A da Hrvatska bude u drugom potu, potrebno je da Švedska u Italiji sačuva prednost od 1:0 ili da Novi Zeland izbaci Peru nakon 0:0 iz prve utakmice dokvalifikacija.
 
Ako se ništa od toga ne dogodi, Hrvatska će biti u trećem potu i može dobiti strašnu skupinu poput one s Brazilom, Španjolskom i Nigerijom ili one s Brazilom, Meksikom i Srbijom.
 
Ako upadne u drugi pot, onda neće moći igrati protiv Španjolske, Engleske, Kolumbije, Meksika, Urugvaja i Švicarske, što je puno bolje od toga da se izbjegnu Danska ili Irska, Island, Kostarika, Tunis, Egipat, Iran i Senegal.
 
Od ovog Svjetskog prvenstva vrijede nova pravila na ždrijebu pa se tako reprezentacije u potove dijele prema FIFA-inoj ljestvici, a ne kao ranije prema ljestvici i kontinentalnim federacijama.

I dalje ostaje pravilo da iz iste kontinentalne federacije u jednoj skupini ne mogu biti dvije reprezentacije. To ne vrijedi za Europu koja u jednoj skupini može imati dvije reprezentacije.
 
Jakosne skupine u ždrijebu za SP (trenutno stanje):
 
1. pot: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska
 
2. pot: Španjolska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Peru?, Švicarska, Italija?
 
3. pot: Hrvatska, Danska ili Irska, Island, Kostarika, Tunis, Egipat, Iran, Senegal
 
4. pot: Srbija, Nigerija, Australija?, Japan, Panama, Maroko, Južna Koreja, Saudijska Arabija