Neočekivanim porazom od Švedske (31:35) Hrvatska nije samo izgubila prvo mjesto skupine nego i dva bitna boda u borbi za polufinale.

Iz splitske skupine prve runde Švedska će u Zagreb prenijeti četiri boda, a Hrvatska dva. U drugom krugu Hrvatskoj će tako trebati najmanje dvije pobjede za prolazak u polufinale, a vrlo vjerojatno i sve tri pobjede.
 
U drugom krugu Hrvatska će igrati protiv Francuske (četiri boda), Norveške (dva boda) i Bjelorusije (bez bodova), a dalje će proći dvije od šest reprezentacija.

I dok pobjeda protiv Bjelorusije ne bi smjela doći u pitanje, Norveška i Francuska će biti puno teži zalogaj za izabranike Line Červara. Norvežani su Hrvatsku izbacili prošle godine u polufinalu Svjetskog prvenstva, a ne trebamo ni podsjećati kako Hrvatska uglavnom prolazi u okršajima s Karabatićem i društvom.
 
Realno je očekivati i da će Švedska pobijediti Bjelorusiju pa bi u tom slučaju Hrvatska ispred Švedske vjerojatno mogla završiti samo sa svim pobjedama u drugom krugu. Veliki izazov...
 
Drugi krug počinje u četvrtak.