Sjajne vijesti stigle su za Hrvatsku iz Kaira, gdje je Upravni odbor Svjetske rukometne federacije (IHF) prihvatio kandidaturu Hrvatske, Danske i Norveške i dodijelio im organizaciju Svjetskog muškog rukometnog prvenstva 2025. godine.

Nakon srebra seniora na nedavnom Europskom prvenstvu, bronce mlađih kadeta na Mediteranskom prvenstvu u Ateni, ovo je još jedna sjajna i velika vijest za hrvatski rukomet na početku ove godine, objavio je Hrvatski rukometni savez (HRS).

Zagreb, Split, Varaždin, Poreč i Dubrovnik s jedne strane, Kopenhagen i Herning, s druge te Trondheim, Stavanger ili Dramen, odnosno Oslo s treće strane bit će domaćini toga natjecanja.

Na prvenstvu će sudjelovati 32 reprezentacije, a prema planu organizacije samog natjecanja, četiri skupine prednatjecanja održavale bi se u Hrvatskoj, a po dvije u Danskoj i Norveškoj. U drugom krugu natjecanja postoje četiri glavne skupine te President Kup.

Hrvatska je i tu prošla najbolje jer je dobila dvije glavne skupine i President Kup, a Danska i Norveška po jednu. Slijedom toga, dva četvrtfinala i jedno polufinale igrali bi se u Hrvatskoj Ostale dvije četvrtzavršnice i jedno polufinale pripadaju Danskoj (jedno četvrtfinale) odnosno ostatak Norveškoj.

Grad Oslo bio bi domaćin finalnog vikenda.