Aktualni pobjednik Lige nacija, moćna Francuska, poražena je 2:0 od Danske u zadnjem kolu skupine A, ali zahvaljujući pobjedi Hrvatske protiv Austrije u Beču (3:1), ostala je u elitnoj jakosnoj skupini.

Vatreni su, vjerujemo znate, osvojili skupinu i otišli na Final Four, Danci su drugi, Francuzi treći, a Austrija je ostala na zadnjem mjestu i ispala je iz europske elite. Svjetski prvaci uspjeli su se spasiti zahvaljujući pobjedi Hrvatske iako su imali samo jednu pobjedu u šest utakmica. Poslije utakmice Didier Deschamps zahvalio je svojem dobrom prijatelju Zlatku Daliću.

Hvala, hrvatski prijatelji

"Uspjeli smo ostati u ligi A, ali ne vidim ništa pozitivno u tome, to je samo manje zlo. Nismo bili dobri u Danskoj, ali naši hrvatski prijatelji pobjedom su nam omogućili ostanak među elitom. Hvala im", kazao je Deschamps pa nastavio:

"Druge velike nacije neće biti tamo jer su imale težak lipanj, a to je teško popraviti u ove dvije utakmice. Manje zlo je ostati u ligi A, ali neću zbog toga skakati do plafona. Trenutačno smo daleko od najviše razine. Neću tražiti izgovore, ali očito imamo kvalitetne igrače koji još uče, bitno je vratiti se kroz dva mjeseca do Svjetskog prvenstva u Katru."