Flip Hrgović je dugo čekao svoju priliku. Borbu za pojas svjetskog prvaka teške kategorije IBF verzije. Borbu koju je na kraju izgubio prekidom u osmoj rundi. Kako je meč odmicao Hrgović je imao sve više problema, njegovo lice je bilo krvavo.

Krenulo je od posjekotine iznad desnog oka, kasnije se pojavila nova iznad lijevog. Ljudi u Filipovom uglu su imali sve više problema kako bi sanirali ozljede. Na početku osme runde, sudac u ringu je pozvao Neila Scotta, liječnika, ovaj je pregledao Hrgovića, nakon čega je borba prekinuta.

Hrgoviću je ovo prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Do ovog trenutka imao je 17 pobjeda bez izgubljenog meča. S druge strane, Dubois je upisao 21. pobjedu u karijeri, 20. nokautom, a ujedno je postao privremeni prvak teške kategorije po IBF-u.

Iako je Dubois ušao agresivno u meč, Hrgovićev je znao bez većih problema odgovoriti. Do finiša druge runde Hrgović je bio jako dobar, uspio je u nekoliko navrata pogoditi Britanca.

Međutim, u finišu druge runde Dubois je "uhvatio" na konopcima Hrgovića koji ulazi u probleme. Već tada se pojavila posjekotina ispod Hrgovićevog desnog oka. Ono što jeste bilo vidljivo od početka, Dubois je bio brži, pokretljiviji, prvi je zauzimao sredinu ringa. Filipa se držao, znao je pogoditi desnim direktom, desnim aperkatom.

Od početka borbe se nije kalkuliralo, gard nije bio previše važan, tako da su obojica boraca u svakoj rundi znali zadati udarac, uzvratiti nakon primljenog. Ta boksačka kombinacija 1-2, kod Hrgovića je rezultirala s nekoliko dobrih udaraca. Desnica, prednji aperkat, u petoj rundi činilo se donosi prevagu na stranu Hrgovića. Nakon pete runde omjer pogođenih udaraca je bio 58-31 na strani Hrgovića, ali je i dalje Dubois izgledao kao puno spremniji borac u ringu.

Stvari su se počele mijenjati nakon šeste runde. Britanac je povezao nekoliko dobrih udaraca, lice Hrgovića je bilo u sve gorem stanju, što je njegov protivnik koristio. U finišu sedme runde kraj runde spasio je teškaša iz Sesveta. U osmoj je borba prekinuta. Hrgović nije reagirao. Možda je i bolje za njega što je meč završen na ovaj način, jer pitanje je kako bi se stvari razvijale dalje.