• HPD 'Rama' digitalizira planinarske staze
  • HPD 'Rama' digitalizira planinarske staze
Živimo u digitalnom dobu i to nam je postala svakodnevica. Svaka sfera čovjekovog života, više ili manje zahvaćena je digitalizacijom, i svakim danom sve više. Iako na prvi pogled digitalizacija i planinarenje nemaju nikakvih dodirnih točaka, u praksi to nije tako.

Prateći trendove koji dolaze, ali i sa željom da posjetitelju, planinaru, izletniku, što više olakšaju snalaženje u prostoru na kojem djeluje Hrvatsko planinarsko društvo „Rama“ i da mu je sve „na dlanu“, članovi HPD „Rama“ započeli su s digitalizacijom informacija o svim stazama koje su markirali i održavaju.



Završetkom projekta, svaka staza koju su markirali članovi HPD „Rama“ imat će kompletan opis u kojemu će biti uključeni podaci o koordinatama mjesta odakle započinje staza, njena duljina, visinska razlika između početka i cilja, prosjek  vremena potrebnog za uspon itd.

S obzirom na to da su pojedine staze „opremljene“ signalizacijom, po potrebi za njih će se uraditi nova, ili će se izraditi djelimice i na postojeću biti ugrađen QR kod preko kojega će korisnici, nakon skeniranja pristupiti podacima o pojedinoj stazi.
Sve što je potrebno posjetitelju koji želi hodati određenom stazom jest „pametni“ telefon i pristup internetu.