Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u ponedjeljak je odbacio mogućnost neodigravanja utakmica europskog rukometnog prvenstva u splitskoj Spaladium areni, te je ocijenio tendencioznim medijske napise koje dovode u pitanje domaćinstvo Splita za to natjecanje.

"Europsko prvenstvo će biti u Splitu i mi ćemo ga ovdje otvoriti, a Grad će platiti najam Spaladium areni onoliko koliko mi smatramo da treba i druga strana neće biti zakinuta," rekao je Krstulović Opara novinarima u Splitu, javila je Hina.

Po njegovim riječima Grad Split je postigao dobar sporazum sa svojim partnerima.

"Naći ćemo rješenje da svi budemo zadovoljni i nikakvih pitanja o upitnosti Europskog prvenstva nema", poručio je splitski gradonačelnik.

Europsko prvenstvo održat će se od 12. do 28. siječnja iduće godine. U Splitu bi se trebale igrati utakmice skupine A, a osim hrvatske reprezentacije u toj skupini igraju Srbija, Švedska i Island.

Budući da se Europskoj rukometnoj federaciji (EHF) do ponedjeljka 27. studenog moraju dostaviti potpisani ugovori sa svim gradovima domaćinima prvenstva, Splitu je upućena požurnica te se pokušava dogovoriti potpisivanje ugovora.

Hrvatski mediji javili su ranije u ponedjeljak kako je problematičan iznos koji bi trebalo platiti za uređenje i najam Spaladium arene koja je u stečaju, a sam objekt tek se povremeno koristi.

Unutrašnjost je očuvana, ali dobar dio pročelja dvorane i okoliša i dalje je veliko gradilište.

Navodno je Grad Split spreman dati 900.000 kuna (oko 120.000 eura) za organizaciju prvenstva, dok su procijenjeni troškovi 1.041.000 kuna (oko 140.000 eura).