Apple je prije nešto manje od dvije godine predstavio iPhone SE, uređaj namijenjen ljubiteljima Appleovih pametnih telefona koji žele odličan hardver, ali s manjim dimenzijama.

U posljednje vrijeme mrežom su kružile glasine oko njegovog nasljednika kojeg bi ova kompanija mogla predstaviti tijekom svibnja ili lipnja, no postoji mogućnost da u Appleu jednostavno odustanu manjeg telefona i okrenu se modelima s velikim ekranima čije predstavljanje planiraju za rujan ove godine.

Jedan od problema vezan uz nasljednika iPhonea SE jest što je Apple, kako mediji prenose komentar poznatog analitičara Ming-Chi Kuoa, već preopteretio svoje proizvodne resurse s tri modela koja su predstavili u rujnu prošle godine i s tri nova telefona koja pripremaju za ovu jesen, javlja Zimo.co.

Također, u ovoj kompaniji ne žele ponavljanje problema kakvih su imali s iPhoneom X jer na početku proizvodnja, odnosno ponuda nije mogla pratiti preveliku potražnju te su ovo razlozi zbog kojih bi se Tim Cook i ekipa mogli odlučiti na odustajanje od razvoja nasljednika modela SE i sve proizvodne resurse fokusirati na nove modele.

No, Kuo ipak ne isključuje mogućnost predstavljanja modela SE 2 u drugom kvartalu ove godine, odnosno tijekom svibnja ili lipnja te u tom slučaju ne treba očekivati velike novitete na ovom uređaju.

Osim snažnijeg procesora koji se podrazumijeva (ovaj model ne bi imao neke napredne opcije koje je Apple predstavio s modelom X), najzanimljivija informacija vezana uz potencijalno predstavljanje iPhonea SE 2 odnosi se na cijenu koja bi trebala biti još niža u odnosu na aktualni model s 4 inčnim ekranom.

Dakle, Apple bi ove godine mogao predstaviti svoj najjeftiniji telefon do sada (SE 2), ali i najskuplji iPhone jer u rujnu možemo očekivati iPhone X Plus koji će imati veći ekran i sigurno veću cijenu od aktualnog modela X.

Osim informacija o novom modelu SE, posljednjih dana mrežom kruže glasine i o drugim Appleovim proizvodima pa se tako spominje novi model iPada kojeg možemo očekivati u drugoj polovici godine te tri nova Maca.

Jedan od tih modela bit će stolno računalo (možda iMac), a dva modela bit će prijenosna računala, pri čemu treba naglasiti kako sve češće u posljednje vrijeme čitamo glasine kako bi Apple mogao odustati od danjeg razvoja modela MacBook Air i orijentirati se samo na modele MacBook i MacBook Pro.