Tijekom protekla 24 sata iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije, registrirano je 9 prijava (na području Mostara 5, na području Konjica 2, na području Čapljine 1 i na području Čitluka 1).

Iz oblasti javnog reda i mira registriran je jedan prekršaj i to na području Čapljine.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 5 prometnih nezgoda i to na području Mostara 3, na području Čapljine 1 i na području Rame 1 u kojima je jedna osoba zadobila ozljede neutvrđenog stupnja.

Od evidentiranih događaja MUP je izdvojio:

- 04.02.2019.godine u 07,35 sati u PU Konjic obratio se dežurni djelatnik Opće bolnice Konjic te obavijestio da je u istu dovezeno beživotno tijelo S.S.(1980) iz mjesta Podorašac , općina Konjic ,djelatnik u TR „Ram-prom“ u mjestu Podorašac gdje sumnja na nasilnu smrt. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije te je izvršen očevid. Poduzete su sve potrebne mjere i radnje te se ubrzo došlo do informacija o osumnjičenom za gore navedeno kazneno djelo a radi se o osobi G.E.(1976) . Osoba se nalazi u bjekstvu i za njim intenzivno tragaju djelatnici policije PU Konjic , Jedinice za potporu MUP-a HNŽ koji poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku i lišenju slobode navedene osobe.

- 04.02.2019.godine u 15,20 sati PU Čapljina je obaviještena da je u „Intesa Sanpaolo „ banku u Ul.A.Starčevića izvršeno razbojstvo. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije te je utvrđeno da su razbojstvo počinile tri NN maskirane osobe koji su uz prijetnju vatrenim oružjem otuđili novac i udaljili se sa lica mjesta vozilom marke „VW Golf III“. O svemu su upoznate policijske patrole na terenu te su u tijeku mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja ovog kaznenog djela.

- U noći 04/05.02.2019.godine oko 01,00 sati djelatnici policije PS Neum su zaustavili kombi vozilo kojim je upravljao M.K.(1972) iz Sarajeva a u istom se nalazilo šest migranata koji nisu imali dokumentaciju. Isti su zadržani i ujutru predati Uredu za strance Mostar.

MUP HNŽ