Čak 38 prometnih nesreća s materijalnom štetom zabilježeno je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji otkako je ukinut policijski sat na području ove Županije i Federacije.

Sudeći prema izvještajima Operativnog centra civilne zaštite HNŽ-a, prometnim nesrećama koje su se dogodile u posljednjih trinaest dana, odnosno otkad su popuštene mjere zaštite od koronavirusa, 14 osoba zadobilo je lakše tjelesne ozljede, dok su tri osobe zadobile teže tjelesne ozljede.

Podsjetimo, 3. svibnja dogodila se željeznička nesreća na pruzi između Mostara i Čapljine, gdje je uslijed odrona, tereni vlak iskočio iz tračnica. Tada su lakše su ozlijeđena dvojica strojovođa koji su nakon obavljenog liječničkog pregleda u Kantonalnoj bolnici ''Dr. Safet Mujić'' Mostar, pušteni na kućno liječenje.

Na području HNŽ do 24. travnja do 7. svibnja samo u izvještaju koji obuhvaća vremenski period od 08:00 sati 1. svibnja do 08:00 sati 2. svibnja nije zabilježena nijedna prometna nesreća s materijalnom štetom, odnosno za prvomajski vikend kada je bio ponovo uveden policijski sat na područje Županije kako bi se spriječilo okupljanje stanovnika.  

Inače, policijske agencije na području BiH dajući podatke za ožujak ove godine, isticale su kako se smanjio broj prometnih nesreća, upravo zbog zabrana kretanja. U Federaciji BiH dogodile su se 1.374 nesreće, što je smanjenje za 434 ili 24 posto u odnosu na isti mjesec 2019. godine, no čini se da ponovnim stvaranjem gužvi po gradovima ova broja opet postaje sve veća.

Bljesak.info