U razdoblju od 1. do 31. ožujka na Zavod za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije prijavilo se ukupno 660 osoba, od toga pola novoprijavljenih dolazi iz Mostara, potvrđeno je za Bljesak.info iz Zavoda.

Kako nam je potvrđeno, koncem mjeseca ožujka u evidenciji Službe za zapošljavanje HNŽ-a evidentirano je ukupno 29.967 nezaposlenih.

S obzirom da Zavod za zapošljavanje u Mostaru, prema odluci Kriznog stožera civilne zaštite HNŽ-a nakon pojave koronavirusa u našoj županiji, nije radio protekla dva tjedna pretpostavlja se da bi broj onih koji su u ožujku ostali bez posla mogao biti još veći.

Inače, u veljači broj nezaposlenih iznosio je 30.316, dok je u siječnju evidentirano 30.201 nezaposlenih.

Podsjetimo, Udruga za poduzetništvo Link ranije je objavila kako je u Hercegovini najavljeno čak 1.200 otkaza u ovom mjesecu ako ne bude pomoći od vlasti, dok je ukupni pad prometa od pojave pandemije koronavirusa veći od četiri milijuna KM.

Iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije ranije je na upite medija poručeno kako još nemaju nikakvih mjera za spas gospodarstva, da rade na njima i čekaju Vladu Federacije BiH.