Iz Hrvatskog nogometnog saveza odlučili su ekspresno reagirati na nerede koji su nastali nakon jučerašnje utakmica Hajduka i Dinama, koja je završila pobjedom gostiju i plasmanom u finale Hrvatskog kupa.

Čekaju kaznu

Suspendiran je stadion Poljud već od današnjeg dana, sve do donošenja konačne odluke. Pretpostavlja se kako bi odluka o kazni trebala biti donesena i prije sljedeće utakmice Hajduka na Poljudu koja je tek za desetak dana, prenosi Gol.hr.

Hajduk će sigurno dobiti kaznu zatvaranja stadiona, pitanje je samo na koliko utakmica. Tako će nakon gostovanja kod Rijeke, Hajduk protiv Osijeka vjerojatno igrati pred praznim tribinama.

Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić oštro je osudio divljanja huligana te im poručio kako to nije Hajduk, dok je Torcida svojom objavom dala do znanja kako i dalje stoji iza ispada.

Suspenzija

HNS-ovu objavu donosimo u cijelosti:

"Povjerenstvo za natjecanje SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa donijelo je odluku o suspenziji Gradskog stadiona Poljud za odigravanje svih utakmica seniorske momčadi HNK Hajduk do konačne odluke Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza.

Povjerenstvo je odluku donijelo na temelju zapisnika utakmice i izvješća časnika za sigurnost s utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Dinama, odnosno članka 66. stavak 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Uvidom u zapisnik i izvještaj sa spomenute utakmice časnika za sigurnost utvrđeno je da je minutu nakon završetka iste došlo do neovlaštenog ulaska dijela domaćih navijača sa sjeverne tribine na teren i sukoba istih s policijskim službenicima, a izgredi su nastavljeni i poslije spomenutog incidenta, na tribinama i u široj zoni stadiona, čime su se stekli uvjeti iz članka 66. stavak 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a", navodi se na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.