''Hrvatski narodni sabor u BiH ima spremna još dva prijedloga Izbornog zakona koji rješavaju pitanje izbora u Gradu Mostaru, način popune Doma naroda i izbor legitimnog člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Oba prijedloga su u cijelosti sukladni sa presudama Ustavnog suda i Ustavom BiH. Koji od tih prijedloga će ići u proceduru ukoliko ne dođe do dogovora odlučit će Predsjedništvo HNS-a'', izjavio je za Dnevni list Mario Karamatić, predsjednik Hrvatske seljačke stranke.

Podsjetio je kako je na posljednjoj sjednici Predsjedništva HNS-a jednoglasno usvojeni zaključci. ''Naglašavam kako je ovo jednoglasno podržano, ostaje za vidjeti hoće li kao i nekoliko puta do sada, pojedine stranke koje su u HNS-u zbog par fotelja, ili za šaku eura promijeniti svoj stav'', rekao je Karamatić.

Kaže kako je prijedlog Zakona o Javnom RTV servisu nakratko povučen iz procedure ''budući su iz Republike Srpske imale nekoliko tehničkih primjedbi na pojedina rješenja''.

''U međuvremenu smo sve te primjedbe ugradili u Zakon i očekujem vrlo skoro da se taj Zakon nađe na dnevnom redu. Budući kolege iz reda bošnjačkog naroda nisu imali primjedbi logično bi bilo zaključiti kako su suglasni sa našim prijedlogom te kako će isti podržati. Jasno, u praksi to ide malo teže, ali u konačnici je ipak njihova odluka. Stvar je prilično jednostavna, ili će svi narodi imati programe na svome jeziku, ili Javni servis neće preživjeti'', rekao je Karamatić i dodao kako Hrvatima odgovara i jedno i drugo.

''Ukoliko se uspijemo izboriti za kanal u sklopu Javnog RTV servisa koji će emitirati na hrvatskom jeziku, odlično. Ukoliko pak ne uspijemo, to će biti kraj istoga, a kako nismo imali kanal na svome jeziku, gašenje Javnog RTV servisa nas neće pretjerano ražalostiti'', rekao je.