Hrvatski nogometni savez će uz pomoć navijača hrvatske reprezentacije dati svoj doprinos u pomaganju krajevima najteže pogođenima katastrofalnim poplavama. HNS će se odreći zarade od prodaje ulaznica za prijateljski ogled Hrvatske i Malija koji se igra 31. svibnja u Osijeku, te za kvalifikacijski ogled mladih reprezentacija Hrvatske i Ukrajine 28. svibnja u Zagrebu, objavio je HNS.

Pola prihoda od prodaje ulaznica za utakmicu u Osijeku bit će uplaćeno za pomoć najteže pogođenom mjestu Gunji, a ostalo će biti uplaćeno Hrvatskom Crvenom križu.

Sav prihod od prodaje ulaznica za utakmicu Hrvatske i Ukrajine bit će uplaćen za pomoć nogometnim klubovima iz poplavljenih regija, posebice NK Jadranu iz Gunje. HNS će i iz drugih izvora financirati pomoć područjima stradalima od poplava.

Hrvatski nogometni savez, također, poziva sve svoje poslovne partnere da, neovisno o svojim ugovorima, ovoga puta kupe svoje ulaznice i tako daju doprinos ovom projektu. Pozivamo i sve kooperante, dobavljače i izvođače da za navedene utakmice smanje svoje troškove na minimum, odnosno odreknu se svoje zarade, kako bi time sudjelovali u pomoći stradalima. HNS će uputiti zamolbu Vladi Republike Hrvatske da navedene prihode oslobodi plaćanja odgovarajućih poreza, stoji u priopćenju HNS-a.

Ulaznice za dvoboj s Malijem u Osijeku puštene su u prodaju putem interneta, a za susret mladih reprezentacija u Zagrebu ulaznice će se moći kupiti na blagajnama stadiona u Kranjčevićevoj po cijeni od 30 kuna.

hrt