Općina Tomislavgrad je među 15 lokalnih zajednica koje će dobiti potporu od UEFE preko Nogometnog saveza BiH za izgradnju terena s umjetnom travom za potrebe razvoja omladinskog nogometa. Podrška lokalnim zajednicama provodi se kroz projekt pod nazivom: “Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa kroz širu društvenu zajednicu”.

Odbor za izbor najpovoljnijih aplikacija lokalnih zajednica za izgradnju terena s umjetnom travom kojeg su činili: Ivan Beus, Irfan Durić, Dragan Kulina i Nihad Hodžić, a na osnovu izvješća stručne službe Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i neposrednog pregleda i uvida u svaku podnesenu aplikaciju, odlučio je prihvatiti podnesene aplikacije sljedećih 15 lokalnih zajednica: Općina Travnik, Općina Čapljina, Općina Konjic, Grad Široki Brijeg, Općina Hadžići, Općina Žepče, Općina Gradačac, Općina Cazin, Općina Tomislavgrad, Grad Goražde, Grad Bijeljina, Općina Istočno Novo Sarajevo, Općina Gradiška, Grad Prijedor i Grad Doboj.
 
Prema riječima predsjednika HNK Tomislav, gosp. Ilije Bagarića Lile, teren će biti izgrađen na mjestu sadašnjeg pomoćnog terena, bit će dimenzija 100×64 metara što zadovoljava sve standarde igranja službenih utakmica. Cijeli projekt u Tomislavgradu koštat će oko 460.000 KM, a UEFA preko Nogometnog saveza BiH financira 260.000 KM. U 260.000 KM sadržana je umjetna trava i postavljanje te dva pokretna gola. Lokalna zajednica sudjeluje s približno 200.000 KM. Obveza je uplata avansnog iznosa od 70.000 KM za kvarcni pijesak i granulat, a ostatak predstavljaju zemljani radovi i uređenja infrastrukture oko terena. Projekt treba biti završen do 15.11.2019. godine. Početak radova očekuje se na proljeće.

Uprava HNK Tomislav zahvaljuje lokalnoj zajednici na čelu s načelnikom gosp. Ivanom Vukadinom na prihvaćanju i podršci projektu, Odboru za izbor aplikacija lokalnih zajednica NS BiH na čelu s gosp. Ivanom Beusom što su vrednovali dosadašnji rad našega kluba i ulaganje u infrastrukturu, te članu Izvršnog odbora NS BiH, gosp. Ivanu Periću na podršci i pomoći pri realizaciji ovoga projekta.

Bez sumnje, realizacija ovoga projekta imat će veliki utjecaj na daljnji razvoj nogometa u Tomislavgradu, posebno omladinskoga jer će mnogobrojna djeca dobiti izvanredan teren za treninge i utakmice i u godišnjim dobima kada vremenski uvjeti u duvanjskom kraju nisu najbolji.

Tomislavcity