Hillary Clinton formirala je novi politički pokret Zajednički naprijed koji ima za cilj pomagati skupinama koje potiču ljude na angažman u politici i koji se protive Trumpovoj administraciji.

Objava označava njezin povratak u političku arenu nakon izbornog poraza od republikanca Donalda Trumpa.

"Posljednjih nekoliko mjeseci sam razmišljala, provodila vrijeme s obitelji u šetnji šumom. Više nego ikad uvjerena sam kako je angažman građana od ključnog značaja za našu demokraciju. Nadahnjuju me svi koji se pokušavaju organizirati i voditi", napisala je bivša predsjednička kandidatkinja u nizu tweetova u kojima je i objavila vijest.

Navela je pet skupina koje će njezin pokret pokušati podržati, a među njima su i "Nedjeljivi" čiji je osnovni cilj "oduprijeti se Trumpu", potom, organizaciju za rasnu jednakost "Boja promjene" i vodeći demokratski program za obuku žena "Amerika koja niče".

Kako navodi Huffington Post,  Zajednički naprijed je organiziran kao dobrotvorna neprofitna organizacija na osnovu američkih pravila o osnivanju takvih grupa, što znači kako može novčana sredstva prikupljati iz bilo kojeg izvora, a da, pritom, ne objavi ime svojih donatora.