Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg u ponedjeljak je u zgradi Vlade HNŽ održao zajednički sastanak sa Željkom Obradovićem i Ivanom Leskom, ravnateljima Federalne i Županijske uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, njihovim suradnicima te gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave u Županiji.

Na sastanku su predstavljeni postignuti rezultati i projekti koji se trenutačno provode u sektoru zemljišne administracije. Također, predstavljeni su i projekti koji bi u ovom sektoru trebali biti realizirani u budućnosti, priopćeno je iz županijske Vlade.

Predsjednik Herceg je, u uvodnom obraćanju, pozdravio održavanje ovog sastanka, istaknuvši značaj sektora zemljišne administracije i prostornih podataka za funkcioniranje cijelog upravnog aparata, napose kao podloge za kvalitetno donošenje odluka o i u prostoru, te u sustavu zaštite okoliša.

Ravnatelji Obradović i Lesko nazočne su upoznali s aktualnim projektima koji se provode u Federaciji BiH i Županiji.

Posebno su istaknuti projekti usklađivanja podataka katastra i zemljišnih knjiga, uspostave adresnog registra i uspostave katastra nekretnina. Ti projekti u budućem razdoblju trebaju biti implementirani u većini jedinica lokane samouprave.

Budući da projekti uspostave adresnog registra i uspostave katastra nekretnina ne mogu biti realizirani bez iznimna doprinosa jedinica lokane samouprave i pojačanog angažmana njihovih nadležnih službi, upućen je poseban poziv nazočnim predstavnicima jedinica lokalne samouprave za intenzivnijom suradnjom, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.