Uoči današnje sjednice Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg izjavio je kako očekuje da će zastupnici prihvatiti konačan proračun HNŽ-a za iduću godinu u iznosu od 237.564.860 maraka.

- Prihvatili smo prijedlog zastupnika da osiguramo više sredstava za znanost, šport i kulturu, socijalna davanja, kao i potpore u poljoprivredi, turizmu i gospodarstvu, te za Zračnu luku Mostar. Iz proračuna je vidljivo da, unatoč krizi koju prolazimo, on, pored stabilizirajuće, sadržava socijalnu i razvojnu dimenziju, jer naša nakana je i dalje snažno poticati gospodarstvo kako bismo iz ove krize izašli sa što je moguće manje posljedica - kazao je Herceg.

Herceg također očekuje da će skupštinski zastupnici prihvatiti prijedloge financijskih planova izvanproračunskih fondova za narednu godinu – Zavoda zdravstvenog osiguranja u iznosu 145.609.000 maraka, Službe za zapošljavanje 21.504.600 maraka i Fonda za zaštitu okoliša 4.490.000 maraka kako bi se osigurali potrebni preduvjeti za rad institucija u punom kapacitetu od prvog dana 2021. godine.

- Želim na kraju ove proračunske godine istaknuti kako smo unatoč svim poteškoćama s kojima smo bili suočeni, a na koje nismo mogli utjecati, uspješno izvršavali sve naše obveze i realizirali sve planirane aktivnosti - poručio je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Dodao je kako se nada de će 2021. godina biti godina u kojoj će uspješno biti okončana borba s koronavirusom te će se usvajanjem nove Strategije razvitka, Prostornog plana i drugih strateških dokumenta, u punom kapacitetu moći posvetiti daljem razvitku HNŽ-a.