Ako Milorad Dodik dirne u Bosnu i Hercegovinu mora znati da ovdje ima 300 tisuća naoružanih patriota koji će braniti državu, izjavio je u političkom magazinu "Acta" na TV Alfa potpredsjednik SDP-a Zukan Helez.

''Nameću priču bit će rata, a onaj (Milorad Dodik) priprema rezervni sastav policije.Taj Dodik na tim glupostima i opstaje. Njega odvedu tamo u Srbiju, vodaju ga kao medvjeda, on govori ne volim Bosnu, to će se raspast, a dovedu neke retarde da mu aplaudiraju. Dođe u Sarajevo manji je od makova zrna. Takvom pričom jednostavno plaši ljude. Kad Dodik dirne BiH isto kao da mi majku dirne.To mu nikada ne mogu oprostiti i ne samo ja nego stotine tisuća patriota. Ne prijetim, ali ovdje ako dođe do kakvih sukoba, za 15 dana tko god da krene na ovu državu, ovdje ima naoružanih 300 tisuća ljudi'', rekao je Helez, prenosi Dnevnik.ba.

Prema njegovim riječima i nakon haaških presuda Dodik i dalje provocira.

''Neka on voli Srbiju, neka ide tamo. Ali na provokacije ne pristajemo, mi koji volimo BiH kažemo ne može tako, ne možeš pedlja odavde odnijeti. Smiješna je ta njegova priča, plaši nas kao Srbijom, a Srbija nikad u goroj situaciji nije bila. Ima problem Kosova, ima Preševska Dolina, Sandžak, Vojvodina i nas takvom Srbijom plaše'', dodao je Helez.