Dok je jučer Radio postaja Rama emitirala pozive političkim subjektima da se prijave za predstavljanje svojih političkih programa i kandidata, stvarajući tobožnji privid nepristrasnosti političkog predstavljanja, samo se koju minutu kasnije, niotkud, u programu pojavio načelnik Općine Jozo Ivančević. Bilo je pravo zadovoljstvo slušati, nogometnim žargonom rečeno, kako voditelj nabacuje načelniku lopte, a on zabija sa svih mogućih pozicija.

Nije potrebno posebno napominjati da je neprimjereno u predizborno vrijeme na javnom medijskom servisu, kojega plaćaju svi građani ove općine, ugostiti jednoga od kandidata za načelnika te ga pustiti da govori bez bilo kakvih vremenskih organičenja i mogućnosti slušateljima da postavljaju pitanja.

Iskorištavanjem medijskog prostora lokalne postaje, čije mu se uredništvo ne usuđuje suprotstaviti, trenutni načelnik Općine Prozor-Rama još jednom je pokazao da za njega zakoni ove države ne važe te da ih ne želi poštovati.

Iako će se s Radija braniti da je Ivančević ugošćen u ulozi aktualnog načelnika i povodom usvajanja Nacrta Proračuna za 2021. godinu, takva priča ne pije vode, jer je načelnikovim  jučerašnjim  gostovanjem na javnoj radio postaji došlo je do eklatantnog kršenja propisa predizborne kampanje, načela demokratičnosti i etičnosti.

OO HDZ BiH Rama apelirana na aktualnu vlast da prestane s kršenjem zakona te da u ovom predizbornom vremenu poštuje zakonske propise ali i temljne vrijednosti demokratskog sustava. Koristimo prigodu javno pozvati Središnje izborno povjerenstvo, državno tužiteljstvo, te sve nevladine udruge koje promatraju legalnost izbornog procesa, da se uključe i da ispitaju je li došlo do narušavanja nepristrasnosti političkoga predstavljanja.

OO HDZ BiH Rama