Prema dostupnim navodima dužnosnici HDZ-a BiH su bliže stajalištu da se nije mudro uključivati i svrstavati vezano uz ovaj sukob.

Vjerodostojnost

“Najvažnije je zadržati vjerodostojnost, a ulazak u vlast u Federaciji BiH jedino može biti dio stranačkoga paketa”, rekao je dužnosnik stranke koji je sudjelovao na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH u Sarajevu. Pri tome je iskazana i zabrinutost zbog mogućih posljedica oko raskida koalicije na državnoj razini, a dio dužnosnika je pozvao na oprez kako se ne bi eventualno stalo na stranu SDP-a u slučaju njihovog političkog obračuna sa SDA-om. Navedeno je i kako postoje određene informacije oko zaokreta između ovih dviju stranaka u županijskoj vlasti. HDZ BiH jučer nije definitivno zauzeo stajalište kako postupiti u slučaju raskola očekujući konkretne ponude za suradnju.

Na jučerašnjoj sjednici uspostavljen je i Središnji izborni stožer stranke kojemu je na čelu predsjednik Dragan Čović, kao i Provedbeni izborni stožer.

Rad na terenu

Nakon što su predstavljeni određeni rezultati istraživanja na terenu, zaključeno je da se za predstojeće općinske izbore moraju dati puno konkretniji odgovori biračkome tijelu u mjestima iz kojih dolaze.

Pri tome je nekoliko dužnosnika istaknulo kako je potrebno aktivirati cijelu stranačku infrastrukturu kako bi se spremno dočekalo predstojeći izborni ciklus. (Zoran Krešić /vecernji.ba)