Zavod za javno zdravstvo Hercegbosanske županije dobio je još 250 doza AstraZeneca cjepiva. Ono će biti upotrijebljeno za cijepljenje opće populacije, kazala je ravnateljica Zavoda dr. Diana Mamić.

Do sada je, uz medicinska djelatnike u zdravstvenim ustanovama Hercegbosanske županije cijepljenje provedeno i u oba staračka doma u Tomislavgradu, a slijedi imunizacija zainteresiranih korisnika i djelatnika Staračkog doma u Livnu.

Dr. Mamić je istaknula kako će u roku od osam tjedana stići novih 250 doza koje će se koristiti za docjepljivanje, prenosi Federalna.ba.

Također je naglasila kako pojedini prijavljeni zdravstveni djelatnici zbog rastućeg nepovjerenja prema AstraZenecinom cjepivu nisu pristupili cijepljenju, ali i dodala kako nitko od onih koji su ga primili nije imao nikakve ozbiljnije nuspojave.

Inače, zaključno s današnjim danom u Hercegbosanskoj županiji službeno je registrirano 85 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga u Livnu 43, Tomislavgradu 22, Drvaru 10 i Glamoču 10. U Kupresu i Grahovu nema zaraženih.