Izrael je u ponedjeljak bombardirao više od 40 ciljeva u Pojasu Gaze dok su palestinski militanti ispalili najmanje 20 raketa preko granice na izraelski teritorij. Jedna izraelska bomba pogodila je ustanovu u kojoj su smještene nemoćne osobe, druga je ubila 18 članova jedne obitelji, javlja CNN. 
Broj mrtvih narastao je na 172 poginulih sedmoga dana izraelske ofenzive, dok je više od 1.250 ljudi ranjeno, prema informacijama ministarstva zdravlja Palestine. 
Izrael za sada ignorira pozive Vijeća sigurnosti UN-a na prestanak vatre i poručuje kako će nastaviti ofenzivu sve dok Hamas ispaljuje rakete na izraelski teritorij. No, Hamas za sada također ne pokazuje znakove odustajanja.
Izraelci su u ponedjeljak prvi puta presreli bespilotnu letjelicu u blizini izraelske luke Ashdod na jugu zemlje, objavila je izraelska vojska. Izraelski mediji navode da je ona lansirana iz Pojasa Gaze i da je ušla u izraelski zračni prostor.

Nakon ponoći nekoliko je raketa ispaljeno iz Libanona na sjevernu izraelsku regiju Galileju na što je uzvraćeno topničkom paljbom prema mjestu lansiranja raketa, priopćila je vojska dodajući da je Izrael uputio pritužbe snagama UN-a u južnom Libanonu. 
Ministri vanjskih poslova Arapske lige sastat će se u ponedjeljak na hitnom sastanku u Egiptu, a sukob Izraela i Palestine bit će tema i Vijeća sigurnosti UN-a.