Hajduk je poražen 4:2 na gostovanju kod Villarreala u prvoj utakmici play-off runde kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Domaćin je bio veliki favorit i uoči ovog susreta te je samo potvrdio preveliku razliku u kvaliteti između ova dva protivnika.

Možda su nade u bolji rezultat Hajduka porasle nakon iznenađujućeg pogotka mladog Stipe Biuka u 2. minuti, no Žuta podmornica je do kraja prvog dijela utakmice riješila pitanje pobjednika s čak četiri pogotka u mreži Lovre Kalinića.

Na kraju je Nikola Kalinić izborio 11-erac što je platio razbijenom glavom, a Marco Fossati je postavio konačnih i nešto prihvatljivijih 4:2.

Početak utakmice je bio gromovit s obje strane. U prvom napadu je odmah zaprijetio Chukwueze, ali nije pogodio. Na drugoj strani je, nakon točno minutu i pol, precizan, pak, bio Stipe Biuk. Kvalitetnu loptu pred domaća vrata je uputio Livaja, a Biuk je spretno, iz blizine, zatresao mrežu za vodstvo Hajduka.

U drugom dijelu najopasniji po Hajduk je bio Baena koji je dva puta zaprijetio udarcima s vrha šesnaesterca, a čim je ušao u igru pokušao je za domaćina peti gol zabiti i Lo Celso.

U 79. minuti u igru su za Hajduk ušli Fossati i Kalinić te su vrlo brzo nakon toga bili u središtu pozornosti. Naime, domaći igrač Mandi je, u svom šesnaestercu, laktom zahvatio Kalinića po glavi i time skrivio jedanaesterac, a siguran je s bijele točke bio Fossati za smanjenje na 2-4. Nakon primljenog udarca Kalinić je, obliven krvlju, napustio igru te ga je zamijenio Atanasov.

U samoj završnici Hajduk je mogao zabiti i treći pogodak, no malo je neprecizan bio Krovinović te je sve završilo s dva gola plusa na stranu Villarreala.

Inače, u ovom susretu je Villarreal bio domaćin u obližnjoj Valenciji budući da nije mogao ugostiti Hajduk na svom stadionu koji se preuređuje.

Uzvratna utakmica na Poljudu na rasporedu je idućeg četvrtka, a ukupni pobjednik izborit će plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

(www.jabuka.tv | Foto: Omar Arnau/Pixsell)