Filip Uremović na pragu je potpisa za Hajduk. Povremeni hrvatski reprezentativac danas je viđen na letu iz Berlina za Split.

Uremović je povremeni hrvatski reprezentativac, bio je igrač Herthe, a sada bi mogao obući dres splitskog kluba.

Njemački mediji pišu da je Uremović sve dogovorio s Herthom koja ga je pustila prema Splitu gdje će doći kao veliko pojačanje u obrani Bijelih.

Uremović je rođen u Požegi, a profesionalnu karijeru započeo je u dresu Cibalije da bi se iz Vinkovaca preselio u drugu momčad Dinama gdje nije dobio priliku u prvoj momčadi, prenosi Gol.hr.

Iz Dinama je otišao u Olimpiju, no u Sloveniji se kratko zadržao jer je napravio prvi inozemni transfer u Rubin iz Kazana gdje je bio i kapetan.

U tijeku ruske invazije na Ukrajinu otišao je na posudbu Sheffield United, a prošle godine je i službeno postao igrač berlinske Herthe.

Dobre igre u Rusiji nisu prošle ispod radara Zlatku Daliću koji ga je pozvao 2020. u reprezentaciju. Skupio je šest nastupa, a debitirao je protiv Francuske u gostima.

Problemi s ozljedama udaljile su ga od reprezentacije, a povratkom u Hrvatsku ponovno bi se mogao naći na redaru hrvatskog izbornika, iako je konkurencija u obrani Vatrenih strašna.