Vodstvo Hajduka postiglo je dogovor sa svim igračima prve momčadi o smanjenju primanja uslijed zastoja nogometnih natjecanja izazvanog pandemijom koronavirusa.
Igrači prve momčadi su prihvatili prijedlog kluba da u razdoblju od idućih šest mjeseci dobivaju 40 posto ugovorenih primanja, isplata dodatnih 40 posto će se odgoditi na rok od šest mjeseci, a preostalih 20 posto igrača će se trajno odreći.

Hajduk je svojim igračima ponudio i da se u slučaju plasmana u skupinu europskih natjecanja ugovori automatski vrate na vrijednosti iz vremena prije pandemije u stopostotnom iznosu.

HNK Hajduk zahvaljuje igračima na razumijevanju i suradnji pri postizanju dogovora oko reguliranja plaća u kriznim vremenima kako bi se osigurala financijska stabilnost i održivost kluba na duži rok. U takvoj atmosferi međusobnog uvažavanja i jedinstva unutar kluba sigurni smo da ni željeni sportski rezultat neće izostati. Proces zaključivanja ugovora okončali smo u rekordno kratkom roku. Uprava i dio radne zajednice s većim primanjima će također dijeliti sudbinu igrača, kazao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić.

Sportski direktor Ivan Kepčija je dodao kako čelnici kluba nisu brzali s donošenjem odluke niti je jednostrano donosili.

Smatramo da smo pregovorima s igračima pristupili maksimalno odgovorno i korektno. Pružili smo igračima mogućnost da u miru sagledaju sve okolnosti koje utječu na klub i nogomet u Hrvatskoj te u skladu s time donesu svoju odluku kako pristupiti dogovoru. Zahvaljujemo im se još jednom na pokazanom momčadskom duhu i solidarnosti koju pokazali u ovoj situaciji, dodao je Kepčija.

Kapetan Mijo Caktaš je otkrio kako je momčad već nakon prvog sastanka pokazala razumijevanje za novonastale okolnosti.

Ovo je situacija koja se događa jednom u povijesti i u kojoj svi moramo podnijeti svoj dio tereta kako bi klub ostao stabilan. Razgovori su bili vrlo korektni, svi skupa smo pokazali jedno veliko zajedništvo i ovim putem želim još jednom zahvaliti svim suigračima na tome. Vjerujem da ćemo mi kao momčad i Hajduk kao klub iz svega ovoga izaći još jači, istaknuo je Caktaš nakon što je i službeno potpisan sporazum s igračima.

(Hina | Foto: Hajduk.hr)