Zoran Vulić (57) više nije trener Hajduka, koji mu je dao otkaz manje od tri mjeseca nakon što je naslijedio Željka Kopića. On se povukao nakon najgoreg Hajdukovog ulaska u sezonu od hrvatske neovisnosti.

Prvu momčad preuzima Siniša Oreščanin, koji je do sada vodio Hajduk II. Prvu utakmicu na klupi Bilih trener Oreščanin imat će u subotu protiv Rudeša, prenosi Index.hr.

Hajduk se zahvaljuje gospodinu Vuliću na svemu učinjenom za Hajduk, želimo mu puno sreće, zdravlja i sportskog uspjeha u budućnosti, objavio je splitski klub na službenoj stranici.
 
U petom mandatu na klupi Hajduka, 57-godišnji Vulić vodio je 11 prvenstvenih i Kup utakmica. Ostvario je pet pobjeda, četiri remija i dva poraza.

To su brojke, a dojam je da Hajduk ni igrački, ni kadrovski ni rezultatski pod Vulićem nije napravio iskorak vrijedan spomena. Osim ako se pod napretkom ne smatra “skok” s osmog na šesto mjesto HNL-a koji je momčad ostvarila za 80 i nešto dana pod Vulićem.

U sezoni u kojoj je najavljivan pohod na titulu, Hajduk nakon 15 kola, gotovo pola prvenstva, ima 19 bodova manje od vodećeg Dinama, a 10 manje od Rijeke na četvrtom, zadnjem mjestu koje jamči izlazak u Europu preko prvenstva.

Iako ovakav debakl Hajduka nije krivnja trenera koji su ove sezone vodili Hajduk, Splićani su još jednom posegnuli za najbezbolnijim rješenjem, promjenom trenera.