U najvećem hrvatskom nogometnom derbiju Hajduk i Dinamo su na Poljudu u prvom susretu 14. kola SuperSport HNL-a pred više od 30.000 gledatelja odigrali 1-1.

Bio je to susret u kojem je svakoj momčadi pripalo po poluvrijeme. Hajduk je poveo u 27. minuti golom Marka Livaje, a izjednačio je Bruno Petković iz jedanaesterca u 72. minuti.

Hrvatski prvak je u susret ušao s osam bodova prednosti u odnosu na Hajduk i može biti zadovoljniji ishodom jer je i dalje na +8.

Domaćin nije mogao računati na nedovoljno oporavljene Nikolu i Lovru Kalinića, a na vratima je priliku dobio 21-godišnji Karlo Sentić. Na zadnjem treningu se ozlijedio i Anthony Kalik, pa je u veznom redu priliku dobio Josip Vuković.

S druge strane Dinamov trener Ante Čačić nije imao previše problema s ozljedama, no u svlačionicu je ušla viroza. Čačić je odlučio na klupi ostaviti Luku Ivanušeca, a priliku je dobio Martin Baturina. Odmor je dobio i Stefan Ristovski umjesto kojega je startao Sadegh Moharrami.

Hajduk je počeo agresivnije i aktivnije, međutim u prvih 20 minuta nije bilo previše uzbuđenja na terenu. Prvu ozbiljniju situaciju vidjeli smo u 22. minuti kada je Dario Melnjak ubacio do Stipe Biuka, a ovaj pucao pored gola. Samo minutu kasnije odličnu priliku je imao Livaja, ali je loše zahvatio loptu prebacivši vrata.

Prvu udarac prema suparničkim vratima Dinamo je imao u 24. minuti, no Mislav Oršić nije bio precizan iz daljine. Hajduk je posve zasluženo poveo u 27. minuti golom Marka Livaje. Ubacio je Filip Krovinović iz kornera na bližu stativu, Melnjak je prebacio na drugu gdje se našao Livaja te iz blizine zakucao loptu u mrežu za svoj osmi gol ove sezone za 1-0.

Novu veliku priliku Hajduk je imao u 41. minuti, međutim Vuković sjajnu priliku nije uspio pretvoriti u pogodak, pucao je ravno u Dominika Livakovića koji je odlično zatvorio kut.

Premda Dinamo u prvom poluvremenu nije pokazao ništa, Čačić nije ništa mijenjao na otvaranju drugog dijela. U 56. minuti domaći vratar Sentić je imao prvu obranu na utakmici, nakon Oršićevog udarca. U 60. minuti oba su trenera povukla prve poteze, kod Dinama su ušli Bočkaj i Ivanušec (izašli su Oršić i Špikić), a s druge strane Grgić i Mlakar (umjesto Sahitija i Fossatija).

Dinamo se vratio u igru u 72. minuti. Baturina je uzeo loptu Elezu i ubacio pred gol. Petković je bio u duelu s Awaziemom, nakon čega je pao. Sudac Igor Pajač je nakon asistencije VAR-a pokazao na bijelu točku, a Petković je bio siguran za 1-1. Zbog priovora Pajač je dao crveni karton pomoćnom treneru Hajduka Goranu Karoglanu.

U nastavku susreta Hajduk je imao nešto veću inicijativu, no ritam igre je pao i nije bilo većih uzbuđenja. Zbog dvije velike bakljade domaćih navijača, susret je produžen na osam minuta.

Bio je to drugi derbi ove sezone nakon što je Dinamo u prvom na Maksimiru slavio s uvjerljivih 4-1.

Kolo se nastavlja u subotu derbijem začelja između Gorice i Lokomotive (15.00), a potom slijedi ogled Varaždina i Osijeka (17.10).

U nedjelju su na rasporedu posljednja dva susreta, Istra 1961 - Šibenik (15.00), te Slaven Belupo - Rijeka (17.10).

Dinamo vodi na ljestvici sa 35 bodova, Hajduk je drugi sa 27 bodova, dok Osijek na trećem mjestu ima 24 boda.