Joško Gvardiol (21) debitirao je za Manchester City tjedan dana nakon što ga je najbolji klub na svijetu doveo iz Leipziga za 90 milijuna eura i tako ga učinio najskupljim braničem u povijesti. City je pobijedio 3:0 u prvom kolu Premiershipa kod Burnleyja, a na početku obrane naslova Gvardiol je od Guardiole dobio 11 minuta.

Navijali ga nazivaju Rolls Royceom, Haaland veličanstvenim

No, odigrao ih je tako da je i za tako kratko vremena dobio brojne pohvale navijača. Oni ga na društvenim mrežama nakon tih 11 minuta nazivaju "Rolls-Royceom", "draguljem", "dečkom koji istovremeno sjajno napada i brani", "jako brzim", "vrlo pouzdanim" te "top pojačanjem za budućnost".

Hvalospjevima na račun Gvardiola pridružio se i Erling Haaland. Fenomenalni Cityjev golgeter je s dva gola Burnleyju došao do 54. gola u 55 nastupa za klub, a nakon pobjede govorio je o novom suigraču: "Gvardiol je veličanstven. Naravno, riječ je o velikom pojačanju i igraču koji nam donosi jako puno kvalitete. Mlad je, tako da će City uživati u puno njegovih sjajnih godina u našem klubu. Mi u momčadi jedva čekamo sprijateljiti se s njim i uklopiti u ekipu".

Hrvatski i norveški fenomen su prije pola godine imali dva velika dvoboja

Haaland je početkom godine vodio velike bitke s Gvardiolom u osmini finala Lige prvaka. U prvoj utakmici u Leipzigu daleko bolji bio je hrvatski branič. Norveškog golgetera učinio je nevidljivim te zabio za 1:1. No, zato se Haaland na uzvratu s kamatama revanširao Gvardiolu. Pored njega je zabio čak pet golova za trijumf 7:0.