Gusta magla otežava i jutros prometovanje u većem dijelu Bosne, te ponegdje u Hercegovini (Konjic i Jablanica).

Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena na 20 do 50  metara, a izdvajaju se putevi na području Sarajevske županije, područje srednje Bosne, Orašja, Odžaka, Livna, Glamoča, dionice autoceste A-1 Zvirovići-Bijača i Sarajevo zapad-Podlugovi,  kao i dionice uz rijeke Drinu, Bosnu, Savu  i Vrbas.

U područjima s maglom kolovoz je mokar i mjestimično klizav, pa se vozači savjetuju da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju i uvjetima na putevima. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Danas od 09.00 sati počinju radovi na sanaciji mosta u Reljevu, na dionici M-17 Jošanica-Rajlovac. Promet će se za vrijeme izvođenja radova odvijati jednom trakom naizmjenično.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad.

Od puteva sa aktualnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Zenica-Žepče (Želeća), M-17 Stup-Rajlovac, M-16.2 Jablanica-Prozor i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i prometnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Povodom održavanja Ministarskog foruma, danas od  08.00 sati do sutra do 20.00 sati, na snazi će biti zabrana prijevoza eksplozivnih materija na području FBIH.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.