Na polufinalnoj utakmici grudske malonogometne Lige mjesnih zajednica Grude – Centar (3:0) dogodio se ozbiljan i ružan incident, piše Dnevni list.

Igrači poražene momčadi najprije su prijetili, potom i fizički nasrnuli na suce utakmice, ogorčeni na neke njihove odluke u kojima su navodno oštećeni. Suci Oliver Kožul i Toni Bandić izudarani su u svlačionici.

''Prethodno smo napadnuti na igralištu i u okolnostima koje su bile, odlučili prekinuti utakmicu. Nije bilo policije, bila su dva zaštitara, što je propust organizatora. Tražili smo zaštitu, ali nam je rečeno da neće biti problema. Ipak, problema je bilo, jer su napadači pored zaštitara silom ušli u svlačionicu, te nas izudarali'', rekao je sudac Bandić.

Nakon svega otišli su u Dom zdravlja, gdje su ustanovljene ozljede.

''Prijavili smo napadače policiji, a tamo su nam rekli da će pozvati i saslušati napadače. Od prekida utakmice do napada u svlačionici prošlo je desetak minuta, ali to nije 'ohladilo' izgrednike. Podnijeti ćemo privatnu tužbu protiv napadača, dodali su sudac Bandić i Oliver Kožul.

''Ovo je sramota. Organizatori traže da im i dalje šaljemo suce koji će suditi na turniru, kao da se ništa nije dogodilo, ali to nećemo učiniti dok sve ne istjeramo na čistac. Suci se ne smiju prepustiti huliganima na milost i nemilost'', rekli su iz Udruge sudaca i instruktora suđenja Zapadnohercegovačke županije, piše Dnevni list.

Nakon svega organizator, HNK Grude u priopćenju je osudio nemila događanja, te kaznio aktere incidenta.

Utakmica Grude Centar – Donji Sovići registrirana je službenim 5:0 rezultatom u korist Donjih Sovića.

Dvojici igrača momčadi Grude Centar, (Boris Miloš i Ante Marić) izrečena je kazna zabrane nastupa dvije godine,a Ivanu Ćorluki trećem zabrana nastupa na četiri utakmice. Kažnjen je i jedan igrač Donjih Sovića, Mile Pejić zabranom igranja godinu dana.

Organizator se nada da će kazne imati učinak i da se ovakve neugodne situacije više neće ponoviti.


Bljesak.info