Snažna eksplozija jučer je odjeknula u mjestu Dubrave, općina Grude. Iz tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije saznajemo da je tridesetogodišnji A. B. u svojoj kući aktivirao ručni bacač, takozvanu zolju. Zolju je aktivirao u ostavi koja je naslonjena uz kuću, a prilikom detonacije zadobio je teške povrede, točnije ostao bez šake.

– Sinoć je hitno operiran u SKB-u Mostar, gdje mu je amputirana lijeva šaka, a zadobio je i povrede na nozi, kazao je dežurni tužitelj, dodavši da je u pitanju nesretan slučaj.

Sve se dogodilo iz puste znatiželje. Navodno, ističe tužitelj, nije znao ni o čemu je riječ. Prouzrokovana je i materijalna šteta na vozilu i kući, no na svu sreću, ljudskih žrtava, izuzev teških tjelesnih povreda, nije bilo, iako su svi ukućani bili u tom trenutku u kući i ispred nje. Naime parkirano vozilo je spasilo djecu koja su se igrala ispred kuće.

– Vozilo je bilo parkirano ispred ostave, a djeca su se igrala u neposrednoj blizini vozila. Sreća pa je vozilo bilo parkirano tu, pa je zaštitilo djecu, rekao je tužitelj.

Očevid, kojim je rukovodio postupajući tužitelj, trajao je četiri sata, piše Faktor.