''Protiv Hercegovaca nisam sinoć ništa rekao, samo protiv onih koji ih koriste kao sredstvo svake četiri godine za glasovanje u mjestu u kojem ne žive'', rekao je za Bljesak.info Nikola Grmoja, kandidat MOSTA za župana Dubrovačko-neretvanske županije komentirajući navode nekih medija da jer pljuvao po Hercegovcima.

''Dragi Hercegovci, upitajte se kako biste se vi osjećali da vam o cijeni vode, izgradnji kanalizacije i napretku grada odlučuju oni koji ne žive u vašem gradu?! Naravno da tu ne ubrajam ljude iz Gabela polja, Gabele, Doljana jer te ljude doživljavamo sugrađanima iako ne žive u Metkoviću nego u BiH. Oni su uvijek bili vezani uz naš grad i mi uz njih'', rekao je.

Podsjetio je kako je nakon incidenta za vrijeme lokalnih izbora u Stolac prvi došli tadašnji potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Božo Petrov i on.

''Također želim podsjetiti da je MOSTOV ministar pravosuđa Ante Šprlje učinio za Haašku šestorku više nego itko prije - zbog toga želim reći da nisu istinita pisanja nekih medija da sam uvrijedio Hercegovce, jer kada bih uvrijedio Hercegovce uvrijedio bih i samog sebe, jer je moja baka koja me odgojila iz Čeljeva'', rekao je.

Inače, Nikola Dobroslavić, kandidat HDZ-a, osvojio je 48,95 posto glasova, a Grmoja se smjestio na drugo mjesto, osvojivši 23,97 posto glasova.