U radionici vinkovačke tvrtke za proizvodnju namještaja u Ulici Marije Jurić Zagorke, u srijedu, oko 9 sati, izbio je požar. 

Utvrđeno je kako je 47-godišnji vlasnik iz Vinkovaca, prilikom napuštanja radionice u pomoćnoj prostoriji greškom uključio aparat za zavarivanje umjesto peći za grijanje te je najvjerojatnije došlo do dodira elektrode s masom, a naknadno i otvorenog plamena koji se proširio na druge predmete. Pripadnici JVP-a Vinkovci ugasili su požar, a šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna, piše Glas Slavonije. 

U četvrtak je obavljen očevid i u Zoljanima, gdje je utvrđeno da je do požara u "Našicecementu", na postrojenju za prihvat i doziranje goriva iz otpada, došlo do samozapaljenja. Izgorjelo je oko pola kubika otpada, a 100 tona prerađenog otpada sigurno je izmješteno. Požar je izbio u utorak, oko 19.30 sati. 

Ugasili su ga vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Našice. U oba slučaja očevid su obavili policajci uz inspektora zaštite od požara, a u požarima, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba.