Službenici Postrojbe granične policije BiH Gradiška, 17. kolovoza 2022. godine, lišili su slobode F.P. (1992.), državljanina Ruske Federacije.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog kaznenog djela „krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. Prethodno, 12. kolovoza 2022., službenici ove postrojbe su pri izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode S.G. (1955.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Republike Hrvatske je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici Postrojbe GPBiH Izačić, 17. kolovoza 2022., lišili su slobode A.I. (1989.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog kaznenog djela „teške tjelesne ozlijede“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Izačić i predat službenicima Centra sudske policije Unsko-sanske županije. Uz navedeno, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Izačić, službenici ove postrojbe su 13. kolovoza 2022. lišili slobode S.R. (1989.). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog kaznenog djela „utaja“. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Službenici Postrojbe GPBiH Orašje, 15. kolovoza 2022., lišili su slobode R.H. (1993.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog kaznenog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Centra sudske policije Županije Posavske.

Službenici Postrojbe GPBiH Zračna luka Tuzla, 15. kolovoza 2022., na letu iz Memingena, lišili su slobode D.R. (1975.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju zbog kaznenog djela „teška krađa“. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Postrojbe GPBiH Doljani, 15. kolovoza 2022., lišili su slobode D.M. (1972.) jer je ustanovljeno da je za njim Federalna uprava policije raspisala potragu zbog kaznenog djela „iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Bijača i predat službenicima FUP-a. Prethodno, 12. kolovoza 2022., službenici ove postrojbe su na izlasku iz BiH na prijelazu Doljani lišili slobode A.Z. (1988.). Utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog kaznenog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske uprave Trebinje.

Službenici Postrojbe GPBiH Kamensko, 14. kolovoza 2022., prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Kamensko lišili su slobode osobu inicijala Z.M. (1983.). Provjerama je utvrđeno da ovu osobu potražuje Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije zbog kaznenog djela „oštećenje tuđe stvari“. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske postaje Donji Vakuf.

Službenici Postrojbe GPBiH Zvornik, 13. kolovoza 2022., lišili su slobode S.S. (1976.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina – priopćeno je iz Granične policije BiH.