Betty Harris (95) iz Sydneyja preminula je 2009. godine te je oporučno sve ostavila svojim susjedima Robertu i Beatrice Gray. Preciznije, riječ je o posjedu vrijednom čak 12.5 milijuna australskih dolara (76,5 milijuna kuna), koji je nakon višegodišnje pravne bitke napokon došao u ruke te obitelji.

Naime, kako to često biva, kad je nećakinja gospođe Harris Coralie Hart doznala da neće dobiti ni lipe, oporuku je pokušala osporiti, međutim sudac Richard White je u srijedu proglasio 'papir' valjanim i odbio prigovor nećakinje da starica nije bila 'svoja'.

Gospođa Harris je živjela samačkim životom sve otkako joj je umro suprug Keith 1991. godine, nije imala čak ni bliskih prijatelja, a u prvotnoj verziji oporuke je svu imovinu ostavila nećakinji Hart.

Međutim, na nju se silno naljutila nakon što ju je Hart strpala u starački dom i pomoću suda joj oduzela pravo da sama raspolaže novcem.

Posramljenu i bez dovoljno prihoda, gospođu Harris su tada počeli financirati bliski joj susjedi, koji su svakodnevno brinuli da ima sve što joj je potrebno počevši od osnovnih potrepština kao što su kruh i mlijeko.

- Obitelj Gray će biti iznenađena, dok moja obitelj ionako samo čeka da umrem. Nakon svega što su mi priuštili (misli na obitelj, op,.a.), neću im ostaviti niti centa - napisala je prije smrti gospođa Harris.