Appleov jedinstveni "Spaceship" kamp dobio je veliku medijsku pažnju otkako je prvi put prikazan 2013. godine. Ipak, to nije jedino veliko i fascinantno sjedište koje se trenutno gradi u Kaliforniji.

Google je ovih dana otkrio svoju viziju za novi "North Bayshore" kamp. Kao što možete vidjeti na slikama i u videu, riječ je o vrlo ambicioznom projektu, a njegov dizajn ističu providne nadstrešnice konstruirane od ultra-lakih membrana koje će kontrolirati klimu unutar objekta.

Također, kamp će biti u mogućnosti lako rekonfigurirati unutrašnji radni prostor na bazi promjenjivih potreba kompanije. Ipak, nisu svi oduševljeni idejom masivnog Googleplexa.

Bivša gradska savjetnica, Margaret Abe-Koga, istaknula je važnost održavanja raznolikosti u zajednicama, što to uključuje i kompanije, a Googleovi će planovi oduzeti veliki dio zemljišta grada koji se izdvaja za poslovni prostor.

Appleov novi kamp će, primjerice, biti zatvoren prostor za njihove zaposlene, dok će Googleov biti poprilično otvoren i za ljude koji nisu dio ove kompanije. Kamp su projektirali arhiteki Thomas Heatherwick i Bjarke Ingels.