Google je jučer objavio detalje svoje nove usluge namijenjene internetskim trgovinama, Pay with Google. Od sada vlasnici webshopova u svoje stranice ili aplikacije mogu integrirati Googleovo rješenje za plaćanje jednim klikom, bez ispunjavanja dodatnih podataka ili upisivanja podataka o kreditnim karticama – umjesto toga koriste se podaci s kreditne ili debitne kartice povezane s korisnikovim Google računom.

Obično se kartice s računom povežu kod kupovine aplikacija na Google Play trgovini, ili na nekoj drugoj od usluga iste kompanije (YouTube, Chrome, Android Pay), piše Bug.hr. Za početak Google je ostvario partnerstvo s 15 internetskih trgovina kao što su Wish, Instacart, Airbnb i Deliveroo, a svima ostalima ponudio je API za ugradnju opcije Pay with Google u samo nekoliko linija programskog koda.

Dodatni poticaj internetskim trgovinama da uvedu ovu opciju plaćanja Google daje i time što (barem za sada) kod procesiranja uplata neće naplaćivati proviziju. Pay with Google dostupan je u inačicama za Android i Chrome preglednik.