Google je potvrdio kako testira novi način prijave u njihove servise bez potrebe za upisivanjem lozinke. Tako ubuduće možda nećemo morati pamtiti lozinke, već će nam biti potreban telefon, na koji će dolaziti jednokratke lozinke ili autentikacijski kodovi.

Kako navodi GSMArena.com, novu opciju prvi je predstavio javnosti korisnik Reddita koji je dobio pozivnicu za testiranje ovakvog načina prijave na Googleove brojne servise. Štoviše, objavio je i nekoliko screenshotova koji pokazuju proces prijave koji je u fazi testiranja.

Za uspješno korištenje ove funkcije, dovoljno je imati pametni telefon. A njema je potrebno prikladno podesiti kako ne bi imali problema s primanjem lozinki ili kodova.

Nakon toga se možete prijaviti na bilo koji Google servis s bilo kojeg računala ili uređaja. Pritom samo trebate znati svoju email adresu, ostale informacije ćete primiti putem telefona. Tko god bude htio, moći će se i dalje prijavljivati na još uvijek aktualan način, koristeći lozinku, prenosi Tehnoklik.hr.

"Pozvali smo vrlo mali broj ljudi da nam pomogne u testiranju novog načina za prijavljivanje, za koji lozinka nije potrebna. Prošli su dani ‘Pizza’, ‘password’ i ‘123456’ lozinki", rekao je predstavnik Googlea i dodao da se opcija testira na Android i iOS platformama.